Zeilen

Zeilschepen zijn er in soorten en maten:
groot en klein, open en dicht, luxueus en spartaans.
Als u met een groep wilt zeilen op de Friese meren of het wad,
met of zonder schipper, voor één of meerdere dagen,
dan kan De Pierewaai u helpen bij het vinden van het juiste schip.

Meer over zeilen .....

Bij De Pierewaai kunt u ook terecht voor zeilles en vaarinstructie. We werken daarbij samen met Bootverhuur Groningerland. De schepen die kunnen worden ingezet zijn een platbodem van 9,2 meter (Bekebrede zeegrundel), een kajuitzeiljacht van 8,6, meter (Delphia 29) en een klein, sportief zeilend jachtje van 7 meter (New Classic 700). Ook geven wij op deze boten instructie “Varen op het wad”. Het is eveneens mogelijk dat we les geven op uw eigen schip.

Op beperkte schaal worden vanuit Lauwersoog zeildagen georganiseerd die open staan voor individuele deelname. Meer informatie vindt u onder de INDIVIDUELE DEELNAME.

zeilen 8 masten

Dag zeilen met schip van de 'Bruine Vloot'

Als iedereen aan boord is wordt de motor gestart en gaan de trossen los. Buiten de haven valt pas op hoe hard het waait. "Windkracht 6", zegt de schipper en roept bevelen. Zeilen worden gehesen, chaos van lijnen en klapperend doek. Dan verandert het grote schip, met zijn boomlange mast, traag van koers. Zeilen vangen wind, het schip begint te hellen en maakt vaart. De motor wordt gestopt en dan is er alleen nog maar het geluid van golven die tegen de boeg uiteenspatten en van de wind in het krakende tuig. Waar de reis naar toe gaat? Ach, wat doet dat er nu nog toe. Wie zeilt geniet en heeft geen doel. Ik wens u een hele fijne dag.

Met hartelijke groet,

Bram Adema,
De Pierewaai.