Vaar/wandeltocht naar oostpunt van Ameland en Engelsmanplaat

Roots heeft in samenwerking met De Pierewaai uit Groningen, een zeer aantrekkelijke vaar/wandeldag georganiseerd voor wadliefhebbers. Vertrekhaven is Lauwersoog. We varen met het voormalig beurtschip Noordster (of Boschwad), in ruim 2 uur, langs het Noordzeestrand van Engelsmanplaat naar de oostpunt van Ameland. Op deze verlaten, onbewoonde oostpunt gaan we van boord voor wandeling over wad, strand en door de jonge duin aanwas. Jan Oud, van het Amelander Natuur-museum, loopt mee. Hij kan boeiend vertellen over het eiland en over alles wat daar groeit en bloeit. Rondom het tijdstip van laagwater zijn we weer terug aan boord. De schipper heeft de nasi klaar en al etend steken we in één uur het zeegat over naar de westkant van Engelsmanplaat. Onderweg krijgt u ongetwijfeld zeehonden te zien want die komen er in grote aantallen voor. Na het eten wandelen we, met het licht van de ondergaande zon, naar de oostkant van de Engelsmanplaat. De ondergrond bestaat uit stevig zand en de afstand van de wandeling bedraagt 4 km. Halverwege de wandeling passeren we het vogelwachtershuisje. Aan het eind van de wandeling ligt de schipper weer klaar want die is ‘leeg’ omgevaren. Eenmaal terug aan boord vaart de schipper met de opkomende vloed mee, in één uur weer terug naar Lauwersoog. 

Aantal personen: maximaal 30
Vertrektijd: 13.00 uur     Einde: 23.00 uur
Vertrekhaven: Lauwersoog
Kosten: €65,00 p.p. incl. koffie of thee (2x) + koek en warme maaltijd

Van 12.30 uur bent u welkom aan boord. Zorg dat u op tijd bent want vanwege het tij kan de vertrektijd niet worden uitgesteld.

Ligplaats Noordster (of Boschwad)
* bij Lauwersoog ANWB-bord "Lauwersoog-industriegebied" volgen
* direct! na oprijden haventerrein rechtsaf (volg asfaltweg)
* sla direct na parkeerterrein van visrestaurant VISSER VIS linksaf
* op kade rechtsaf en doorrijden tot de twee steigers achter in de haven waar de "Boschwad" ligt afgemeerd  (is voor de "bocht-naar-links")
* parkeerplaats naast kade bij boot
* indien de boot vanwege onvoorziene omstandigheden niet gehaald kan worden graag telefonisch melden:  06 – 51858450 of  06-10391251
* tom-tom: haven 46 / 9976 VN 

Eten en drinken 
Bij de prijs inbegrepen zijn 2x koffie of thee met koek en een warme maaltijd. Wie meer nodig heeft moet dit van huis meenemen.

Kleding en schoeisel
Op het wad en zeker aan boord van een varend schip, is het al snel fris. Op Ameland en Engelsmanplaat kan i.g.v. regen niet worden geschuild. Kortom, neem altijd voldoende warme en wind/waterdichte kleding mee. Ook bij mooi weer! 
Stevige wandelschoenen. Een handdoek om de voeten af te drogen. Verrekijker niet thuis laten liggen. 
Let op! Neem een paar oude schoenen of laarzen of surfschoentjes mee voor de 'landing' op Ameland en de wandeling op Engelsmanplaat. Dit schoeisel blijft tijdens de wandeling op Ameland in een zak achter en worden voor het aan boord gaan weer opgehaald. 

Kosten
De kosten bedragen €65,00 p.p. / Inclusief: boot, koffie of thee (2x) + plak koek, nasi-maaltijd, begeleiding van gids  

Aanmelden en betalen
Per email: info@depierewaai.nl.
Indien email niet mogelijk: 050-3601750 (niet tussen 17:00 en 20:30 uur).
Bij aanmelding altijd uw woonplaats en telefoonnummer (ook 06-nummer) vermelden.
U kunt alleen personen aanmelden waarvoor u ook het geld overmaakt. 

Nadat uw aanmelding bevestigd is het geld binnen 14 dagen overmaken naar  
bankrekening 91.77.67.845 t.n.v. De Pierewaai in Groningen en 
o.v.v. "Oostpunt Ameland + datum van tocht". 
 

Afgelasting / annuleren
Bij extreem slecht weer of langdurige harde oostenwind, kan de schipper besluiten niet uit te varen. Soms wordt deze beslissing al een dag van tevoren genomen, soms pas op de dag zelf. Als op de dag voor de tocht de weersverwachting voor de volgende dag te slecht is (onweer of windkracht 8 of meer) om de tocht door te laten gaan zal dat op de Pierewaai-site worden vermeld (vanaf 20.00 uur). In geval van afgelasting wordt het inschrijfgeld, minus 2 euro, terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.
Bij annulering van deelnemers wordt het inschrijfgeld alleen terugbetaald als voor de vrijgekomen plaats vervanging gevonden kan worden. Vanaf 14 dagen voor de tocht wordt geen inschrijfgeld meer teruggegeven.

Wees op tijd want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers! 
Telefoonnummer schipper Louis de Jonge: 06-5185845 en Bram Adema van De Pierewaai: 06-10391251

Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
De Pierewaai,
050-3601750.

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

Bedrijfsuitje Schiermonnikoog
logo de pierewaai