Waddendag vanuit Lauwersoog met bezoek aan oostpunt van Ameland en Engelsmanplaat

Wie naar Ameland wil neemt de veerboot vanuit Holwerd. Wie naar de mooiste plek op Ameland wil scheept in op Lauwersoog en vaart mee met De Pierewaai. Een prachtige waddendag waarbij een bezoek aan de onbewoonde oostpunt van Ameland wordt gecombineerd met een wandeling op de Engelsmanplaat.  

Deze tocht kan alleen geboekt worden door leden van de personeelsvereniging van het Provinciehuis Groningen.

Vertrektijd: 07.00 uur     Einde: 17.30 uur
Vertrekhaven: Lauwersoog

Deze dagtocht wordt gemaakt met het passagiersscheepje Noordster (of Boschwad). De boot vertrekt vanuit de visserijhaven van Lauwersoog (ligplaats zie onder). Een kwartier voor de vertrektijd bent u welkom aan boord. Wees op tijd want het getij duldt geen uitstel.

De overtocht naar Ameland duurt ongeveer 2 uur. Bij Ameland wordt de boot met de boeg tegen het drooggevallen strand gezet. Na een half uurtje wachten zal het water ver genoeg zijn gezakt om van boord te gaan. Soms moet een paar meter door ondiep water worden gelopen en zijn de eerste honderd meters van de drooggevallen zandplaat bezaaid met scherpe schelpen. De situatie kan per keer verschillen. Na deze, soms wat lastige start, kunnen de voeten worden afgedroogd en gaan de wandelschoenen aan. Op het eiland wordt een wandeling gemaakt over het Noordzeestrand en langs de duinen. De afstand van de wandeling, die zo'n 2,5 uur duurt, bedraagt ongeveer 7 km. Rond laagwater zijn we weer terug bij de boot en steken over naar Engelsmanplaat. Op de westkant van deze plaat gaan we van boord en wandelen in één uur naar de 'overkant'. De schipper vaart 'leeg om' en pikt ons aan de oostzijde weer op.  

Ligplaats Noordster (of Boschwad)
* bij Lauwersoog ANWB-bord "Lauwersoog-industriegebied" volgen
* direct! na oprijden haventerrein rechtsaf (volg asfaltweg)
* sla direct na parkeerterrein van visrestaurant VISSER VIS linksaf
* op kade rechtsaf en doorrijden tot de twee steigers achter in de haven waar de "Noordster" ligt  
   afgemeerd  (is voor de "bocht-naar-links")
* parkeerplaats naast kade bij boot
* indien de boot vanwege onvoorziene omstandigheden niet gehaald kan worden graag telefonisch
   melden:  06 – 51858450 of  06-10391251
* tom-tom: haven 46 / 9976 VN 

Eten en drinken 
Bij de prijs inbegrepen zijn 2x koffie of thee met koek tijdens de vaartocht naar Ameland en een warme maaltijd tijdens de terugtocht naar Lauwersoog. Een lunchpakket moet u van huis meenemen.

Kleding en schoeisel
Op het wad en zeker aan boord van een varend schip, is het al snel fris. Op Ameland en Engelsmanplaat kan i.g.v. regen niet worden geschuild. Kortom, neem altijd voldoende warme en wind/waterdichte kleding mee. Ook bij mooi weer! 
Stevige wandelschoenen. Een handdoek om de voeten af te drogen. Misschien kan er na de wandeling op Ameland even gezwommen worden. Als u daar van houdt kunt u zwemspullen meenemen. Verrekijker niet thuis laten liggen. 
Let op! Neem een paar goed passende (oude sport)schoenen of laarzen of surfschoentjes mee voor de wandeling op Engelsmanplaat.

Kosten
De kosten bedragen voor leden van de Waddenvereniging €------- p.p. en voor niet-leden €------ p.p. / Inclusief: boot, koffie of thee (2x) + plak koek, nasi-maaltijd, begeleiding van gids  

Aanmelden en betalen
---------

Afgelasting / annuleren
Bij extreem slecht weer of erg harde wind, kan de schipper besluiten niet uit te varen.  Als donderdag 28 mei de weersverwachting voor de volgende dag te slecht is (onweer of windkracht 8 of meer) om de tocht door te laten gaan zal dat op de Pierewaai-site worden vermeld (vanaf 19.00 uur).  Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.

Wees op tijd want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers! 
Telefoonnummer schipper Louis de Jonge: 06-51858450

Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
De Pierewaai,
050-3601750.

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

Bedrijfsuitje Schiermonnikoog
logo de pierewaai