Winterwende - avondtocht Schiermonnikoog

De tocht start in de visserijhaven van Lauwersoog. De oversteek wordt gemaakt met het kleine passagiersschip Boschwad. Om 18:15 uur gaan de trossen los. Tijdens de 1,5 uur durende oversteek wordt aan boord gegeten. Op de veerdam van Schiermonnikoog staat een bus klaar voor vervoer naar het strand. Onder leiding van Bram Adema van De Pierewaai wordt een wandeling gemaakt door het bos, de duinen en over het strand. Onderweg drie piepkleine mini colleges over de maan en andere kosmische aangelegenheden. Halverwege de wandeling wordt op een beschutte plek gepauzeerd met klein vuur en verhaal. Aan het eindpunt van de wandeling staat een bus klaar voor vervoer terug naar de boot. De schipper zet u om 23:45 uur weer af op de kade in Lauwersoog.

Datum: donderdag 28 december
Plaats van vertrek: visserijhaven Lauwersoog 
Aanvang: 18.00 uur     Einde: 23.45 uur
Aantal deelnemers: 30
Kosten: €53,50 p.p. (inclusief maaltijd)

foto kampvuur

Meenemen
Op het wad en op het strand kan het al snel fris zijn, zeker aan dek van een varend schip. Tijdens de wandeling kan voor een regenbui niet worden geschuild. Neem daarom altijd een warme trui en regenkleding mee. Er wordt hoofdzakelijk over (nat) zand gelopen (niet door slik). Een plas en ondiep geultje is niet altijd te vermijden. Goed passende wandelschoenen is geschikt. 

Eten en drinken
Tijdens de overtocht van Lauwersoog naar de Schiermonnikoog krijgt u een maaltijd aangeboden. Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol worden gekocht en kleine versnaperingen. Dieetmaaltijden kunnen aan boord helaas niet worden verzorgd. Vegetarisch eten is wel mogelijk. Wilt u vegetarisch eten dan kunt u dat, tot 10 dagen voor geplande datum, aan mij doorgeven. Het is toegestaan van huis meegebracht eten en drinken aan boord te nuttigen.

Ligplaats Boschwad (of Noordster) / visserij-haven Lauwersoog
* bij Lauwersoog ANWB-bord "Lauwersoog-industriegebied" volgen
* direct! na oprijden haventerrein rechtsaf (volg asfaltweg)
* sla direct na parkeerterrein van visrestaurant VISSER VIS linksaf
* op kade rechtsaf en doorrijden tot de twee steigers achter in de haven waar de "Boschwad" ligt  
   afgemeerd  (is voor de "bocht-naar-links")
* parkeerplaats naast kade bij boot    
* indien de boot vanwege onvoorziene omstandigheden niet gehaald kan worden graag telefonisch
   melden:  06 – 22996576 of  06-10391251
* tom-tom: haven 46 / 9976 VN

Aanmelden
Bij voorkeur per email. Vermeldt altijd: naam, plaatsnaam, telefoonnummer en aantal deelnemers.

Kosten / betalen
Kosten bedragen €53,50 inclusief maaltijd. 
Het inschrijfgeld kan overgemaakt worden naar bankrekening NL24SNSB0917767845 t.n.v. De Pierewaai in Groningen o.v.v. "Avondtocht Schiermonnikoog | 28-12-2016". Uw aanmelding is definitief als het inschrijfgeld op de Pierewaai-rekening is bijgeschreven.

Afgelasting / annuleren
Bij extreem slecht weer kan de schipper besluiten niet uit te varen (veel onweer / windkracht 8 of meer). Het streven is altijd om de beslissing daarover al vroeg op de dag te nemen. Als de tocht wordt afgelast wordt dat op 27 december vanaf 20.00 uur op www.depierewaai.nl bekend gemaakt (kijken onder menuknop INDIVIDUEEL). In geval van afgelasting wordt het inschrijfgeld minus €2,50 terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.

Als zich op donderdag 21 december te weinig mensen hebben aangemeld gaat de tocht niet door.

Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers! De boot vertrekt om 18:30 uur.

 

Met vriendelijke groet,

Bram Adema
050-3141649
06-10391251

zonsondergang

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

groene strand van schier
logo de pierewaai