Avondtocht Schier gaat door!

Net overleg met schipper gehad. Tocht van vanavond kan door gaan. Schipper ligt nu in de buurt van Engelsmanplaat voor anker i.v.m. opruimactie van zandplaat Het Rif. Hij heeft net vuurtorenwachter van Schiermonnikoog gesproken. Windverwachting voor Schiermonnikoog vanavond is 7 Bft. Het zal soms wel even wat schommelen maar de schipper ziet geen reden om de tocht af te blazen. Wat de wandeling op Schiermonnikoog betreft kies ik voor een route waarbij we eerst een stuk in de beschutting van het bos kunnen lopen en op het strand de wind in de rug hebben. Of ik het vuur aan kan krijgen ..... we zullen het zien.

Met groet en tot vanavond,

Bram Adema,

06-10391251.    

Volgeboekt / 28-12 volgende tocht.

NachtvandeNacht
Avondwandeling op Schiermonnikoog

Licht en duisternis worden van elkaar gescheiden door de opkomst en ondergang van de zon. Deze oercyclus is een belangrijk gegeven binnen de natuur. Plant en dier hebben hun levensritme erop afgestemd. Echter, in onze huidige samenleving wordt dit ritme op veel plaatsen verstoord door kunstlicht. Verschillende organisaties vragen aandacht voor dit probleem. In het kader hiervan organiseren zij éénmaal per jaar de Nacht van de Nacht. Tijdens deze nacht vinden allerlei activiteiten plaats rondom het thema duisternis. Op www.nachtvandenacht.nl vindt u een overzicht. De Pierewaai doet mee met een avondwandeling op het donkere strand van Schiermonnikoog.

Datum: zaterdag 28 oktober
Plaats van vertrek: visserijhaven Lauwersoog 
Aanvang: 18.00 uur     Einde: 23.15 uur
Aantal deelnemers: 30
Kosten: €48,00 p.p.

Vanuit de visserijhaven te Lauwersoog wordt met het kleine passagiersschip Boschwad overgestoken naar Schiermonnikoog. Vanaf 18:00 kunt u inschepen en om 18:15 uur, rondom zonsondergang, gaan de trossen los. Tijdens de oversteek krijgt u een maaltijd aangeboden. Om 19:30 uur zal de schipper de Boschwad afmeren aan de veerdam van Schier. Daar staat een bus klaar voor vervoer naar het startpunt van de wandeling. De wandeling voert grotendeels over het strand. Het strand op Schier is breed en in het donker is het lastig om je te oriënteren. Om te voorkomen dat we elkaar kwijt raken worden twee jutterslampen meegenomen. Eén ´voor` en één ´achter`. Halverwege de wandeling wordt gepauzeerd met een klein kampvuur en verhaal. Neem zo nodig een plastic zak of i.d. mee op te kunnen zitten.
De afstand van de wandeling bedraagt ruim 7 kilometer. Het is mogelijk dat er plassen water op het strand staan. Er wordt niet door slik gelopen maar soms wel door los zand. Om aan deze wandeling deel te kunnen nemen hoeft u geen marathonloper te zijn maar een beetje conditie is wel vereist. Om ongeveer 22:15 uur bent u weer terug aan boord en één uur later meert de Boschwad af aan de kade in Lauwersoog.

Vertrekplaats: visserij-haven Lauwersoog
* bij Lauwersoog ANWB-bord "Lauwersoog-industriegebied" volgen
* direct! na oprijden haventerrein rechtsaf en asfaltweg langs de dijk volgen
* sla voor de omheinde gaspomp-instalatie, achterin de haven, links af
* sla op de kade weer links af. Rij door tot aan de tweede steiger waaraan de Boschwad ligt afgemeerd
* parkeerplaats op kade bij boot    
* tomtom: Haven 46 / 9976VN  (dit adres brengt je dicht in de buurt van de ligplaats / niet exact)  
* indien de boot vanwege onvoorziene omstandigheden niet gehaald kan  
   worden graag telefonisch melden:  06 - 10391251

Eten en drinken
Tijdens de oversteek naar Schiermonnikoog krijgt u soep, rijst met stoofpot en een toetje aangeboden. Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol worden gekocht en kleine versnaperingen. Het is toegestaan van huis meegebracht eten en drinken aan boord te nuttigen. Neem wat te drinken mee voor tijdens de wandeling. 

Meenemen
Op het wad kan het al snel koud en guur zijn, zeker aan dek van een varend schip. Neem daarom altijd handschoenen, muts, sjaal, warme trui en regenkleding mee. Tijdens de wandeling op Schiermonnikoog kan i.g.v. regen niet worden geschuild. Er wordt hoofdzakelijk over (nat) zand gelopen (niet door slik). Goed zittende, stevige wandelschoenen zijn afdoende. Laarzen kan natuurlijk ook. 
Oh ja, neem een plastic zak of iets dergelijks mee op te kunnen zitten tijdens het luisteren naar het verhaal.

Aanmelden
Bij voorkeur per email (info@depierewaai.nl). Naam en telefoonnummer vermelden en aantal deelnemers. Wie een vegetarische maaltijd wil moet dat bij de aanmelding aangeven.
Na dinsdag 24 oktober aanmelden alleen nog telefonisch: 06-10391251

Kosten / betalen
Kosten bedragen €48,00 inclusief: overtocht L' oog - Schiermonnikoog v.v. / maaltijd / busretour op Schiermonnikoog.
Het inschrijfgeld kan overgemaakt worden naar bankrekening: NL24SNSB0917767845 t.n.v. De Pierewaai, Groningen o.v.v. "Nacht van de Nacht / Schiermonnikoog". Uw aanmelding is definitief als het inschrijfgeld op de Pierewaai-rekening is bijgeschreven.

Afgelasting / annuleren
Bij extreem slecht weer kan de schipper besluiten niet uit te varen. Als zaterdag 28 oktober de weersverwachting voor het eind van de dag slecht is (extreem veel regen, onweer of windkracht 8 of meer), zodat het niet verantwoord is de tocht door te laten gaan, zal dat uiterlijk om 10.00 uur op de Pierewaai-site worden aangegeven. In geval van afgelasting wordt het inschrijfgeld minus €2,50 terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.

Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers! De boot vertrekt om 18:15 uur.

Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
050-3601750,
06-10391251.

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

avondtocht schier bij
logo de pierewaai