Laarzentocht op kwelder en wad bij Noordpolderzijl

AFGELAST i.v.m. harde wind en regen!

Op zondag 21 februari organiseert De Pierewaai een laarzentocht over de kwelder en het wad bij Noordpolderzijl. Tijdens de wandeling worden geen diepe geulen gepasseerd. Ondergrond met week slik wordt vermeden. De tocht kan daarom worden gelopen op laarzen. In combinatie met een regenbroek tegen opspattend water blijven voeten en benen dan droog en warm.

De wandeling duurt ongeveer 3 uur en er kunnen maximaal 20 personen mee.
Kinderen zijn van harte welkom (vanaf 9 jaar).

Plaats van vertrek: Noordpolderzijl (café 't zielhoes)
Datum: zondag 21 februari 2016
Aanvang: 14.00 uur     Einde: 17.00 uur
Aantal deelnemers: 20 max.
Kosten: €12,50 (kinderen t/m 15 jaar €7,50)

Zielhoes Noordpolderzijl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noordpolderzijl is een bijzondere plek aan de Groningse waddendijk, gelegen tussen de dorpen Warffum en Usquert. Aan de binnenkant van de dijk ligt café 't Zielhoes, staat een gemaal en een woonhuis van een medewerker van Rijkswaterstaat. Rondom is verder alleen de uitgestrektheid van de weidse Noordpolder. Aan de buitenkant van de dijk ligt een kleine getijdenhaven met aan weerszijden een brede strook kwelderland. Bij helder weer kun je Rottumerplaat, Rottumeroog en het Duitse Borkum zien liggen. 

Meenemen 
Warme trui, muts, handschoenen, goede regenkleding (ook regenbroek) en laarzen. Op het drooggevallen wad liggen vaak nog veel plassen. Door met laarzen en regenbroek aan te lopen houd je de benen en voeten droog en warm.

Aanmelden
Via Email info@depierewaai.nl
Aantal personen en telefoonnummer vermelden.

Kosten en betalen
€12,50 p.p. /  kinderen tot en met 15 jaar €7,50 p.p.
Bedrag overmaken naar rekening NL24SNSB0917767845 t.n.v. De Pierewaai, Groningen  o.v.v. ´Laarzentocht NPZ / 21-02-2016` Betaling van introducés verloopt via de aanmelder. I.g.v. annuleren wordt alleen geld teruggegeven als iemand anders de vrijgekomen plaats kan innemen. Na  7 februari wordt geen geld meer teruggegeven.   

Afgelasting / annuleren
Bij slecht weer kan besloten worden om de tocht niet door te laten gaan. Het streven is om de beslissing daarover op 20-02 te nemen. Als de tocht wordt afgelast wordt dat zaterdag 20 februari om uiterlijk 18.00 uur aangegeven op de www.depierewaai.nl onder menuknop INDIVIDUEEL bij de aankondiging van deze tocht. Inschrijfgeld, minus €2,50 wordt in dat geval terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege een beetje regen of lage temperaturen.

Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
De Pierewaai,
050-3601750.

 

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

Kwelder bij Noordpolderzijl
logo de pierewaai