Laarzentocht naar 'laatste' duin op oostpunt Schier

Prachtige, afwisselende wandeling. Een pittige tocht van ruim 25 km.

Kwelder, wad, strand,
duinen,
baken van het Willemsduin,
de eindeloze zandvlakte van de Balg aan 'het eind',
slenken van Noordzee tot aan het wad


.............

U krijgt het allemaal te zien
.


Datum: 15-02-2015
Plaats van vertrek: veerbootterminal op veerdam van Schiermonnikoog
Aanvang: 10.15 uur (is direct na aankomst van veerboot die om 9.30 uur vertrekt van Lauwersoog)    
Einde: 19.30 uur (is vertrektijd van laatste veerboot)  
Aantal deelnemers: 25 max.
Kosten wandeling: €15,00 (exclusief veerbootkaartje en eventuele onkosten voor de bus op Schiermonnikoog)

De overtocht naar het eiland wordt gemaakt met de reguliere veerboot van Wagenborg Passagiersdiensten. Aan het einde van de veerdam op Schiermonnikoog slaan we direct rechtsaf richting onbewoonde oostpunt. Via de prachtige kwelders en het Noordzeestrand wandelen we naar het oude, houten baken bij het Willemsduin. Na een pauze aldaar lopen we verder naar het ‘laatste’ duin om uit te kijken over de eindeloze strandvlakte van de Balg die als een staart aan het eiland vast zit. Over het drooggevallen wad en de kwelders lopen we terug naar de bewoonde wereld. Er is vast nog wel tijd voor een kop koffie bij Hotel van der Werff. Met de 19.30 uur boot verlaten we Schiermonnikoog. De afstand van deze afwisselende, pittige wandeling bedraagt ruim 25 km.

De dagtocht naar de oostpunt van Schiermonnikoog start bij de veerbootterminal op de veerdam van Schiermonnikoog direct na aankomst van de veerboot (vertrektijd Lauwersoog 9.30 uur).

Tijdens de wandeling wordt in een rustig tempo gelopen en onderweg wordt 4 x gepauzeerd. Kinderen vanaf 14 jaar kunnen aan de wandeling deelnemen. De dagtocht draagt niet het karakter van een excursie wat inhoud dat onderweg geen uitleg wordt gegeven over flora, fauna of landschap. Het is belangrijk dat u laarzen draagt. De kwelder kan hier en daar behoorlijk nat zijn. Plassen, ook op het drooggevalen wad, zijn niet altijd te vermijden. We lopen niet door week slik. Als je niet de hele tijd op laarzen wilt lopen kun je op bergschoenen beginnen en laarzen meenemen in de rugzak.

Als de weersverwachting voor 15 februari slecht is wordt de tocht afgelast. Dit wordt zaterdag (14-2-13) uiterlijk 12.00 uur op deze site aangegeven.

Meenemen 
- Warme trui, muts, handschoenen, goede regenkleding (ook regenbroek) en laarzen. Op het drooggevallen wad liggen vaak nog veel plassen. Door met laarzen en regenbroek aan te lopen houd je de benen en voeten droog en warm.
- Eten en drinken (op Schier is geen gelegenheid onderweg iets te kopen) / waarschijnlijk is er aan het eind van de dag wel tijd om in het dorp ergens iets te eten.

Aanmelden
Via Email info@depierewaai.nl
Aantal personen en telefoonnummer vermelden.

Kosten en betalen
€15,00 p.p. /  kinderen tot en met 18 jaar €7,50 p.p.
Bedrag overmaken naar rekening 91.77.67.845 t.n.v. De Pierewaai in Groningen en o.v.v. ´Oostpunt Schier / 15-02-2015` Betaling van introducés verloopt via de aanmelder. I.g.v. annuleren wordt alleen geld teruggegeven als iemand anders de vrijgekomen plaats kan innemen. Na  februari wordt geen geld meer teruggegeven.   

Afgelasting / annuleren
Bij extreem slecht weer kan besloten worden om de tocht niet door te laten gaan. Het streven is om de beslissing daarover op 14-02 te nemen. Als de tocht wordt afgelast wordt dat zaterdag 14 februari om ongeveer 12.00 uur aangegeven op de www.depierewaai.nl onder menuknop INDIVIDUEEL bij de aankondiging van deze tocht. Inschrijfgeld, minus €2,50 wordt in dat geval terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.

Bij te weinig deelname wordt de tocht één week van te voren afgelast.  

 


Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
De Pierewaai,
050-3601750.

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

Bedrijfsuitje Schiermonnikoog
logo de pierewaai