Dagtocht naar oostpunt Schier + Simonszand

Wad, wad en nog eens wad. Als je daar van houdt meld je dan aan en ga mee met deze prachtige tocht.

Met de boot vanaf Lauwersoog, over het stille Groninger wad, naar de oostpunt van Schiermonnikoog. Daar een afwisselende rondwandeling over de Balg, het Noordzeestrand, de kwelders en het wad. Wie niet mee wil wandelen heeft zo'n 5 uur de tijd om zijn eigen gang te gaan. Voor we terugvaren naar Lauwersoog varen we nog even langs de zeehondenkolonie op Simonszand.

Datum: vrijdag 7 september
Aantal personen: maximaal 30
Vertrektijd: 08.00 uur     Einde: 19.00 uur
Vertrekhaven: Lauwersoog
Kosten: €63,50 p.p. (incl. koffie of thee (2x) + koek en warme maaltijd

De overtocht naar Schiermonnikoog wordt gemaakt met het passagiersscheepje Boschwad. De boot vertrekt vanuit de visserijhaven van Lauwersoog (ligplaats zie onder). Een kwartier voor aanvang bent u welkom aan boord. Wees op tijd want het getij duldt geen uitstel. Uitvaren moet rond tijdstip van hoogwater. 

De overtocht naar Schiermonnikoog duurt ongeveer 2 uur. Bij Schiermonnikoog wordt de boot met de boeg tegen een drooggevallen zandbank gezet. Na een klein uur wachten zal het water ver genoeg zijn gezakt om van boord te gaan. Soms moet een paar meter door ondiep water worden gelopen en zijn de eerste honderd meters van de drooggevallen zandplaat bezaaid met scherpe schelpen. De situatie kan per keer verschillen. Na deze, soms wat lastige start, kunt u de voeten afdrogen en gaan de wandelschoenen aan. Op het eiland wordt een afwisselende wandeling gemaakt over de uitgestrekte Balg, het Noordzeestrand, de kwelders en het wad. De afstand van de wandeling, die zo'n 4 uur duurt, bedraagt ongeveer 12 km. Onderweg wordt twee maal gepauzeerd. Uiterlijk twee uur na laagwater zijn we terug bij de boot. Wie niet mee wil wandelen maar liever gaat fotograferen, schilderen, schelpen zoeken of wat dan ook kan z'n eigen gang gaan. Voor we terug gaan naar Lauwersoog varen we nog even langs Simonszand waar vaak (veel) zeehonden te zien zijn.

Ligplaats Boschwad
* bij Lauwersoog ANWB-bord "Lauwersoog-industriegebied" volgen
* direct! na oprijden haventerrein rechtsaf (volg asfaltweg)
* sla direct na parkeerterrein van visrestaurant VISSER VIS linksaf
* op kade rechtsaf en doorrijden tot de twee steigers achter in de haven waar de "Boschwad" ligt afgemeerd  (is voor de "bocht-naar-links")
* parkeerplaats naast kade bij boot
* indien de boot vanwege onvoorziene omstandigheden niet gehaald kan worden graag telefonisch melden:  06 – 22996576 of  06-10391251
* tom-tom: haven 30 / 9976 VN 

Eten en drinken 
Bij de prijs inbegrepen zijn 2x koffie of thee met koek tijdens de vaartocht naar Schiermonnikoog en een warme maaltijd tijdens de terugtocht naar Lauwersoog. Een lunchpakket moet u van huis meenemen.
Aan boord kunnen geen dieetmaaltijden worden verzorgd. Vegetarisch eten is wel mogelijk.

Kleding en schoeisel
Op het wad en zeker aan boord van een varend schip, is het al snel fris. Op Schiermonnikoog kan i.g.v. regen niet worden geschuild. Kortom, neem altijd voldoende warme en wind/waterdichte kleding mee. Ook bij mooi weer! 
Stevige wandelschoenen. Een handdoek om de voeten af te drogen. Misschien kan er gezwommen worden. Als u daar van houdt kunt u zwemspullen meenemen. Verrekijker niet thuis laten liggen. 
Let op! Neem een paar oude schoenen of laarzen of surfschoentjes mee voor de 'landing' op Schiermonnikoog. Dit schoeisel blijft tijdens de wandeling in een zak achter en kan voor het aan boord gaan weer worden opgehaald. 

Kosten
De kosten bedragen €63,50 p.p. / Inclusief: boot, koffie of thee (2x) + plak koek, maaltijd, begeleiding van gids  

Aanmelden en betalen
Per email: info@depierewaai.nl.
Indien email niet mogelijk: 050-3601750 (niet tussen 17:00 en 20:30 uur).
Bij aanmelding altijd uw woonplaats en telefoonnummer (ook 06-nummer) vermelden.
U kunt alleen personen aanmelden waarvoor u ook het geld overmaakt.
Bij aanmelding vermelden als u vegetarisch wilt eten.

Nadat uw aanmelding bevestigd is wordt u verzocht het geld binnen 14 dagen over te maken naar  
bankrekening  NL24SNSB0917767845 t.n.v. De Pierewaai in Groningen en 
o.v.v. "wandeling oostpunt Schier + datum van tocht". 
 

Afgelasting / annuleren
Bij extreem slecht weer of langdurige harde oostenwind, kan de schipper besluiten niet uit te varen. Als op de dag voor de tocht de weersverwachting voor de volgende dag te slecht is (onweer of windkracht 8 of meer / of harde oostenwind) om de tocht door te laten gaan zal dat op de Pierewaai-site worden vermeld (vanaf 20.00 uur). In geval van afgelasting wordt het inschrijfgeld, minus 2 euro, terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.
Bij annulering van deelnemers wordt het inschrijfgeld alleen terugbetaald als voor de vrijgekomen plaats vervanging gevonden kan worden. Vanaf 14 dagen voor de tocht wordt geen inschrijfgeld meer teruggegeven.

Wees op tijd want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers! 
Mocht u de boot door onvoorziene omstandigheden niet halen dan kunt u dat doorgeven aan Bram Adema van De Pierewaai: 06-10391251 (of 06 – 22996576).

Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
De Pierewaai,
050-3601750.

balg

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

willemsduin test
logo de pierewaai