Avondtocht Schiermonnikoog

Vanuit de visserijhaven te Lauwersoog wordt met het kleine passagiersschip Boschwad overgestoken naar Schiermonnikoog. Vanaf 18:00 kunt u inschepen en om 18:15 uur gaan de trossen los. Tijdens de oversteek krijgt u een maaltijd aangeboden. Om 19:30 uur zal de schipper de Boschwad afmeren aan de veerdam van Schier. Daar staat een bus klaar voor vervoer naar het startpunt van de wandeling. De wandeling voert grotendeels over het strand. Halverwege de wandeling wordt gepauzeerd met een klein kampvuur en verhaal. Neem zo nodig een plastic zak of i.d. mee op te kunnen zitten.
De afstand van de wandeling bedraagt ruim 7 kilometer. Het is mogelijk dat er plassen water op het strand staan. Er wordt niet door slik gelopen maar soms wel door los zand. Om aan deze wandeling deel te kunnen nemen hoeft u geen marathonloper te zijn maar een beetje conditie is wel vereist. Om ongeveer 22:00 uur zijn we weer terug aan boord en één uur later meert de Boschwad af aan de kade in Lauwersoog.

Datum: zaterdag 5 mei
Plaats van vertrek: visserijhaven Lauwersoog 
Aanvang: 18.00 uur     Einde: 23.15 uur
Aantal deelnemers: 30
Kosten: €49,50 p.p.

Vertrekplaats: visserij-haven Lauwersoog
* bij Lauwersoog ANWB-bord "Lauwersoog-industriegebied" volgen
* direct! na oprijden haventerrein rechtsaf en asfaltweg volgen
* sla direct na de parkeerplaats van restaurant VISSER VIS linksaf
* sla op kade rechtsaf
* aan één van de twee steigers achter in de haven ligt de Boschwad afgemeerd
* parkeerplaats naast kade bij boot    
* tomtom: Haven 30 / 9976VN  (dit adres brengt je dicht in de buurt van de ligplaats maar niet exact)  
* indien de boot vanwege onvoorziene omstandigheden niet gehaald kan  
   worden graag telefonisch melden:  06 - 10391251

Eten en drinken
Tijdens de oversteek naar Schiermonnikoog krijgt u soep, stoofpotje met rijst en groente en een toetje aangeboden. Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol worden gekocht en kleine versnaperingen. Het is toegestaan van huis meegebracht eten en drinken aan boord te nuttigen. Neem wat te drinken mee voor tijdens de wandeling.

Meenemen
Op het wad kan het al snel koud en guur zijn, zeker aan dek van een varend schip. Neem daarom altijd handschoenen, muts, sjaal, warme trui en regenkleding mee. Tijdens de wandeling op Schiermonnikoog kan i.g.v. regen niet worden geschuild. Er wordt hoofdzakelijk over (nat) zand gelopen (niet door slik). Goed zittende, stevige wandelschoenen zijn afdoende. Laarzen kan natuurlijk ook. 
Oh ja, neem een plastic zak of iets dergelijks mee op te kunnen zitten tijdens het luisteren naar het verhaal.

Aanmelden
Bij voorkeur per email (info@depierewaai.nl). Naam, woonplaats en telefoonnummer vermelden en aantal deelnemers. Wie een vegetarische maaltijd wil moet dat bij de aanmelding aangeven.

Kosten / betalen
Kosten bedragen €49,50 inclusief: overtocht L' oog - Schiermonnikoog v.v. / maaltijd / busretour op Schiermonnikoog / toeristenbelasting.
Het inschrijfgeld kan overgemaakt worden naar bankrekening: NL24SNSB0917767845 t.n.v. De Pierewaai, Groningen o.v.v. "Avondtocht Schiermonnikoog / 05-05-2018". Uw aanmelding is definitief als het inschrijfgeld op de Pierewaai-rekening is bijgeschreven.

Afgelasting / annuleren
Bij extreem slecht weer kan de schipper besluiten niet uit te varen. Als vrijdag 04 mei de weersverwachting voor het eind van de dag slecht is (extreem veel regen, onweer of windkracht 8 of meer), zodat het niet verantwoord is de tocht door te laten gaan, zal dat uiterlijk om 17.00 uur op de Pierewaai-site worden aangegeven. In geval van afgelasting wordt het inschrijfgeld minus €2,50 terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.

Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers! De boot vertrekt om 18:15 uur.

Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
050-3601750,
06-10391251.

groene strand van schier

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

avondtocht schier bij
logo de pierewaai