Fietsen naar uiterste oostpunt van Schiermonnikoog

Zolang als De Pierewaai bestaat kom ik al met groepen op de oostpunt van Schiermonnikoog. Althans, bij het meest oostelijk gelegen duin. Aan het eind van het eiland ben je dan nog niet. Een 4 km lange strandvlakte, de Balg genaamd, ligt dan nog voor je. Heen en weer dus 8 km. Best wel veel om een een lange wandeling toe te voegen. Dus echt aan het 'eind' kwam ik eigenlijk nooit.  Vorig jaar, in de herfstvakantie, ben ik er wel geweest. Op een moutainbike, langs de vloedlijn. Na ruim een uur fietsen had ik het eind van de Balg al bereikt en keek ik naar de zeehonden op het west-strand van Simonszand. De terugweg verliep aanmerkelijk minder vlot. Vanwege de opkomende vloed kon ik niet meer over het harde zand langs de waterlijn fietsen. Ik week uit naar het pad aan de voet van de duinen. Daar waar het pad nat en slikkig was viel soms niet te fietsen. Kortom, heenweg verrassend snel, terugweg belabberd langzaam. Hoogste tijd om het nog eens te proberen want ik zou deze activiteit wel aan het Pierewaai-programma willen toevoegen. Dinsdag 5 april ga ik het proberen. Ik vertrek 2 uur na hoog-water en verwacht dan ook langs de harde vloedlijn terug te kunnen fietsen. 

Datum: dinsdag 5 april
Plaats van vertrek: Lauwersoog 
Aanvang: 09.15 uur     Einde: 20.30 uur
Aantal deelnemers: maximaal 6
Kosten: iedereen betaalt zelf bootticket, bus op Schiermonnikoog en fiets / verder geen kosten

balgBalg - kijkend in oostelijke richting

Algemene informatie
Oversteek Lauwersoog - Schiermonnikoog met reguliere veerboot van 09.30 uur. Ik sta om een 09.15 uur klaar bij de ingang van de terminal, herkenbaar aan blauwe wadloopstok. Iedereen moet zelf een kaartje kopen (kan ook online). Na aankomst op Schiermonnikoog met de bus naar het dorp om mountainbikes op te halen bij Soepboer. Direct nadat iedereen klaar is voor vertrek gaan we naar het strand. Spullen die je niet mee wilt nemen kunnen bij Soepboer achter blijven.

Eten en drinken
Onderweg kun je niks kopen. Zelf meenemen in rugzak.

Meenemen
Neem voldoende warme en waterdichte kleding mee. Tijdens het fietsen zul je dat niet nodig hebben maar tijdens de pauzes of bij materiaalpech kun je misschien niet zonder.

Aanmelden
Bij voorkeur per email. Vermeldt altijd: Naam, plaatsnaam, telefoonnummer en aantal deelnemers. 

Afgelasting / annuleren
Bij te slecht weer blaas ik de tocht af. Als de tocht wordt afgelast meld ik dat op 4 april 20.00 uur op www.depierewaai.nl (kijken onder menuknop INDIVIDUEEL).

Wees op tijd want de veerboot wacht niet.

 

Met vriendelijke groeten, 

Bram Adema, 
050-3601750,
06-10391251

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

schier vuurtoren best
logo de pierewaai