Wadlopen

Met collega's een dag het wad op? Wadlopen kan natuurlijk. De Pierewaai kan privé-gidsen voor u regelen voor tochten naar alle wadloopbestemingen.

Wadlopen | oostpunt Schier + Simonszand
Wadlopen | oostpunt Ameland + Engelsmanplaat
Wadlopen | avondtocht Engelsmanplaat
Wadlopen | avond op wad bij Noordpolderzijl

Als u met collega's wilt gaan wadlopen houdt er dan rekening mee dat wadlopen een zekere lichamelijke inspanning vergt. Vooral het passeren van de slikvelden achter de dijk en het oversteken van diepere geulen kan pittig zijn. Niet iedereen vindt dat leuk of is er fysiek toe in staat. In dat geval is een wadlooptocht vanaf een schip over de drooggevallen zandplaten van bijvoorbeeld Simonszand of de Engelsmanplaat een aantrekkelijk alternatief. Qua inspanning is lopen in een degelijk gebied te vergelijken met een wandeling langs de vloedlijn op het Noordzeestrand.  De wandeling kan zo kort of lang gemaakt worden als u zelf wilt. Wie helemaal niet wil of kan lopen blijft aan boord en zoekt een beschut plekje aan dek. Dergelijke wadlooptochten worden meestal gecombineerd met een bezoek aan de ruige oostpunt van Ameland of Schiermonnikoog. Het is ook mogelijk om gelijktijdig met het wadlopen een alternatief programma aan te bieden voor de collega's die niet mee het wad op willen of kunnen.

Maar er is meer mogelijk. Of op zoek naar kokkels, mossels en oesters en aansluitend zelf een maaltijd bereiden aan boord. Of een schilderworkshop aan de rand van een leeglopende geul. Wie overdag moet werken kan kiezen voor een avond 'uit' op de Engelsmanplaat of een zwerftocht op het wad bij Noordpolderzijl. Bij De Pierewaai denken we graag met je mee om je wensen uit te werken in een aantrekkelijk programma.

noordster a


Jan Blokker over wadlopen

Bron: Blokker, Jan / waddenbulletin, jaargang 24, nr. 4, artikel: ´Moet blijven` / 1990

Als ze morgen rondgaan met een petitie dat de wadden moeten blijven, zal ik als eerste m´n handtekening zetten, want ik ben er nog nooit geweest, en het zou toch zonde zijn als de gelegenheid me door de neus wordt geboord. Zo prijs ik me gelukkig dat ik de Muur in Berlijn goed gekend heb, en zo heb ik de pest in dat ik waarschijnlijk net het Zuid Afrika heb gemist waarin de zwarte medemens op een apart bankje van het park moest genieten. Een waddenloop! Ik heb ´t op mijn lijstje staan, samen met Faust II van Goethe dat ik nooit uit heb gekregen, een paar films, en een reis naar het Dak van de Wereld. Waarom is het er nooit van gekomen? Daar zou je allerlei verontschuldigingen voor kunnen verzinnen, maar de ware oorzaak moet natuurlijk gezocht worden in de omstandigheden dat ik een gemankeerde verhouding met de natuur heb. Altijd liever naar Parijs geweest dan naar het Spaanderswoud, me altijd minder verveeld in de Dapperstraat dan op de Drentse Hei. 


 

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

wadlopen test
logo de pierewaai