Terschelling

Terschelling is voor één dag ‘te groot’. Geen probleem want de westpunt heeft alles. Op steenworp afstand van de veerdam liggen winkeltjes, cafés en terrassen. Ook op loopafstand van de boot vind je wad, duinen en strand voor prachtige zwerftochten in ruig, afwisselend landschap.

Terschelling | dagtocht veerboot + keuze programma
Terschelling | dagtocht met "eigen" boot

De overtocht Harlingen – Terschelling duurt met de snelle veerboot slechts 45 minuten!

Een bedrijfsuitje naar Terschelling leent zich bij uitstek voor een vrij-programma. Deelnemers ontvangen een programmaboekje met doe-tips. Na aankomst op het eiland kan iedereen direct met zijn eigen programma beginnen.

Liever een gezamenlijk programma? De Pierewaai regelt het.

In plaats van met de veerboot kun je ook oversteken met een voor jouw groep afgehuurd schip.

afbeelding


De Brandaris gesloopt | het Wad wint altijd

Bron: Deen, Mathijs /´De Wadden`/ 2014

Zelfs rotsvaste bakens zijn voorlopig in de Waddenzee. Ook de eerste vuurtoren van de Noordelijke Nederlanden, de Brandaris, moest door de knieën toen de zee haar kwam halen. Tweehonderdzeventig jaar heeft het geduldige water er over gedaan de voet van de toren te bereiken. De zee groef gaten door de banken die haar in de weg lagen, sloeg duinen af, ondergroef opgeworpen dijkjes, schuurde, brandde, vrat zich een weg, tot ze eindelijk in 1593 de toren bij vloed scheef duwde en het fundament bloot spoelde.

Het was februari toen de loodsen en binnenvarende stuurlui, van zee turend naar de vaste navigatiepunten, hun toren opeens zagen wankelen
, inzakken en verdwijnen. Van het ene op het andere moment lag Terschelling er vanuit de verte gezien weer bij als in de dertiende eeuw.


 

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

vuurtoren terschelling website
logo de pierewaai