Schiermonnikoog

Onderstaande programma's geven een beeld van hoe een dagtocht op Schiermonnikoog er uit kan zien.

Schiermonnikoog | basis
Schiermonnikoog | dagtocht met programma
Schiermonnikoog | plus Engelsmanplaat
Schiermonnikoog | middagje heen en weer
Schiermonnikoog | bewoonde wereld voorbij
Schiermonnikoog | werken in de natuur
Schiermonnikoog | avondtocht

Er meer mogelijk is dan wordt beschreven. Jouw wensen en budget zijn uitgangspunt bij het samenstellen van een programma.

Schiermonnikoog is een prachtig, ongeschonden waddeneiland. Slechts één dorp. Auto mag niet mee. Uitgestrekte, brede zandstranden. In goed twee uur fiets je het eiland rond en krijg je alles te zien wat de eilanden zo bijzonder maakt: wad, kwelders, bossen, duinen en de zee.

Mogelijkheden:
zeskamp / klussen in de natuur (berkentrekken of zwerfvuil opruimen) / fietsen en wandelen / wadlopen / workshop schilderen, juttersgeluk of zandkasteel / excursies (natuur en cultuurhistorie) / vliegeren, boogschieten, strandgolf

In plaats van met de veerboot kun je ook oversteken met een voor jouw groep afgehuurd schip. In dat geval is het mogelijk de overtocht te combineren met een bezoek aan de Engelsmanplaat, een korte wadlooptocht of een verkenning van het zeegat. Je kunt aan boord lunchen of dineren. 


Herkomst van de naam Schiermonnikoog

gemeentewapen schierBron: Abrahamse, Jan / Schiermonnikoog / 2005.

Wie de eerste bewoners van het eiland zijn geweest is niet met zekerheid te zeggen. Voor zover bekend speelt het voor het eerst een rol in het leven van de monniken van het in 1165 gebouwde klooster Klaarkamp bij het Friese Rinsumageest, een stichting van de orde der Cisterciënzers. De kloosterlingen lieten vee op het eiland grazen en bedreven er akkerbouw. Aan hen dankt het eiland zijn naam: het is het oog (eiland) van de Schiere Monniken. Schier betekent grijs, de kleur van de ongeverfde schapenwol waaruit de pijen waren geweven.

Afbeelding: gemeentewapen Schiermonnikoog.


 

Verrassende dagtochten in het Waddenland

Telefoon: 050 3601750
E-mail: info@depierewaai.nl

Meest geboekte programma:
Avondtocht Schiermonnikoog

Like ons op Facebook

Volg ons op Facebook!

Direct uw offerte aanvragen

vuurtoren beter
logo de pierewaai